Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A GASZTRO BLOGGERINA

img_0352.jpgSZATÍRA, kéretik nem halálkomolyan venni. Gasztro rovatunk következik.

Reggel hatkor arra ébredek, hogy korog a gyomrom, és mindjárt megpusztulok az éhségtől. Kávéznék egyet, de se cukor, se kávé nincs otthon. Visszafeküdjek? Inkább körbefutom a házat, hátha attól majd felébredek. De nem jön össze, így hát mára egész nap alvajáró maradok, illetve alvafutó. Mit főzzek ma? No, gyün a három napos ünnep, én meg jól elfelejtettem bevásálni. Ez nagy baj, mivel az egész rokonságot meghívtam vacsorázni, de totál megfeledkeztem erről is. Heveny amnéziában szenvedek, kétoldali depresszióm is van, a nikotinon kívül pedig semmi sem érdekel már engem ebből a világból....Most mitévő legyek?

Benézek a hűtőbe, de az teljesen üres. Nincs benne kaja, csak egy fonnyadt káposzta. Már húsvét óta ott rohad, ideje lesz felhasználni. Benézek a spájzba, erre kiröpülnek a molylepkék. Most már a spájz is tök üres, hogy mind kimentek a molyok. A konyhaszekrényben viszont lelek egy üveg buggyant paradicsomlét, egy csomag lejárt spagettit, és két kövér egeret. (Mit esznek ezek itt nálunk, mikor sohasincs itthon semmi? Én előbb fogok itt éhen halni, mint ezek a rühös dögök a szekrényben.) No, akkor spagetti lesz a menü, paradicsomos káposztával nyakonöntve. Hogy én milyen leleményes vagyok! Gyorsan nekiállok megfőzni a kókadt kápit meg a tésztát. Akkor jut eszembe, hogy jó lenne valami salátát is csinálni, amikor a káposzta már a fazékban rotyog. Ezt elbaltáztam. Jó, akkor legyen tojás saláta! Átfutok a Mari nénihez a szomszédba tojásért, de csak 3 darab záptojással tud szolgálni. Az kevés lesz! Együtt drukkolunk Mari nénivel a tyúkoknak, hogy tojjanak már végre, még fogadásokat is kötünk, hogy a kendermagos tojik előbb, vagy én. Ülünk a kispadon, és közben ordítozunk, hátha ettől felébrednek végre a baromfiak. Hajrá, kendermagos! Hajrá Fradi, hajrá Felcsút! Én sajnos a kakasra fogadtam, ilyen az én szerencsém. Két játékos kapott sárga lapot, ők mennek a levesbe. Nyújtott játékidő volt, szabadrúgással, mert a kecske is kijött az ólból, és jól seggberúgta a macskát.

Reggel hétkor már indulok hazafele a tíz tojással, közben boldogan pogózok, hogy mégis lesz kaja a vendégeimnek. Addig rakendrollozok az utcán, míg össze nem töröm a felét a tojásoknak, abból meg otthon rántotta lesz, csak nekem. Így készül a tojás saláta: Megfőzöm a maradék tojásokat, összeturmixolom őket mustárral és margarinnal. Majonéz nincs itthon, de nem baj, jó lesz így is a hülye parasztoknak. Csak ne finnyáskodjanak a vendégek, hát nem a Hiltonba vannak, hanem Zombifalván! Itt meg én vagyok a főszakács, azt kotyvasztok, ami éppen van itthon. Záptojás saláta lesz, á lá Cassandra. No, keresek a salimba valami fűszert az udvaron, jé, már kinőtt a gaz a kertben, sőt csalán is van. Jóleszazbele! Közben eszembe jut, hogy ezeknek a hús-zabáló rokonoknak kéne ám sütni valami pecsenyét is! Mert ezek aztán nem vegánok, mint én. Olyannyira nem, hogyha nem lesz hús az asztalon, akkor ezek nyársra húzzák a csivavámat és grillpartit rendeznek az udvaron! De én nem hagyhatom szegény Zsebi kutyámat a (mustáros) pácban! Megnézem inkább a kertben, hogy mit vadásztak le ma a többi vérebeim. Mert az én kutyáim minden nap ejtenek valami zsákmányt az udvaron, múltkor is vakondot fogtak. (Dehülyevagyok, mért is nem raktam be a fagyasztóba? Most bezzeg jól jönne a vakondhusi.) De pechemre ma csak két döglött patkányt találok a kertben. Anyukám allergiás a patkányhúsra, szóval azt mégse szolgálhatom fel a vendégeknek. Sebaj, fogom a szerszámíjamat, és kimegyek vadászni az erdőre. A rokonok folyton sertéshúst zabálnának, ezért ma vaddisznóra fogok lőni!

Felmászok a magaslesre, onnan nézegetem a lepusztult környéket. Hogy én milyen ócska helyen lakom! Innen föntről még randább a táj, mint odalent. Ha sokáig sasolom, még pánikrohamot kapok! Egyszer csak látok valami állatot a dzsumbujban motoszkálni. Ronda is, szőrös is, morog is, vajon mi az? No, ez csak egy fejlett vadkan lehet! Örvendezek ám nagyon. Kilövöm hát rá az összes nyilamat, és ráküldöm a kutyákat, hogy fogják meg és kerítsék be a menekülő disznót. Boldogan lekecmergek a magaslesről, és bedzsalok a bokrok közé a zsákmányért. Sajnos csak egy részeg Pista bácsit lőttem, aki gombázás közben halt hősi halált a magyarok nyilaitól. Ilyen az én szerencsém!! (neménvótam) Sebaj, találtam a Pista bá'-nál frissen szedett légyölő gyilkos galócát, azt hazaviszem, kirántom majd a vendégeknek. Hús az nem lesz vacsira a rokonságnak, hacsak meg nem fogom addig az egereket a spájzban. Ha meg mégse, a gomba talán addigra megteszi a hatását, és jól felfordulnak mind, oszt engem többet nem basztatnak azzal, hogy hozzám gyünnek zabálni a három napos ünnepen!

No kedves gasztro blog olvasók, így kell ügyesen főzni otthon maradékból, takarékosan. Így legyetek ti is kreatív szakácsok! Bon appetít, drágáim! Holnap kiposztolom, hogyan kell elkészíteni a hamis ürgepörtöltet mezei patkányból, és megadom nektek a becsinált varjúleves titkos receptjét. Nálatok mi jó fő a kondérban?

 

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Facebook

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október / 2020 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 13346
30 nap: 257
24 óra: 2