Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EVERGREEN szatíra 1

WTF? EVERGREEN!!!

Nemrég beköltöztünk ide Osztrákiába, Zombifalvára. De csak albérletbe.Tegnap kisöpörtem az udvart, hogy a teraszra kirakhassuk végre az új kertibútort. Itt minden csupa beton, sehol egy fűszál. Unalmas sivárság, szürke falak. Még ez a rohadt kertibútor is szürke, de hát csak ez volt akciósan, mert spórolni kell, mondja mindig a férjem. Szólok ezért a férjemnek, az öreg vámpírnak, (mert csak úgy becézem, amióta kihullott az összes foga) hé, kéne ide valami ZÖLD a fal mellé! Mondjuk, két tuja a sarokba. Mert itt minden olyan szürke! Azt mondja, dehogyis kell, ott van cserépben a tavalyi csoszvadt rózsa (csupa tövis az egész) tegyük ki, oszt jól van. WTF? Nincs még levele se, nemhogy virága, április van.
Hát én itten már semmit se kérhetek, (cselédnek tart amúgyis) nehogy már vegyünk örökzöldet vagy mit, csak semmi költekezés! Mondom neki, jön a barátnőm, a Részeges Ilcsi, a kisgyereke majd belefut a rózsába, megböki a szemét neki, jön a mentö szirénázva, nínó-nínó, és elviszi! Betegbiztosításuk meg nincs nekik. Aszongya, oké, nincs rózsa! Mondom -és mi van az evergreennel? -mert fingom sincs, hogy mondják osztrákul azt a szót, hogy örökzöld. (a férjem osztrák, sajnos..) Az "immergrün"-t nem használják errefelé, itt tájszólásban makognak csak. A németet nem értik, de angolul se tudnak! A Zöldről meg csak egy párt jut az eszükbe. Erre mondja nekem a vén vámpír, -"de hát hogy gondolod, hiszen a tuja is szúr, megszúrja a gyereket az is." Mondom neki: -"legyen akkor fenyő", mert érzem, hogy a férjem írtózik a tujától, mint Drakula a fokhagymától. -"Fenyőről szó sem lehet, karácsonykor bezzeg nem jutott eszedbe, most nyáron vennél mi, bezzeg decemberben műfenyőt se, mert minek az!" -kiabálja az uram, papíron legalábbis az. (De az ágyban kókatag télapó csupán. Mindig lefagy a szoftvere, és kék halál van, viagra nincs.) Karácsony az nálunk otthon sose vót amúgy megtartva, mert pont akkor születtem, nehogy már dupla ajándékot kelljen venni. Majd lesz húsvétkor másik ünnep, mondta mindig anyám, azt megtartjuk, eldugjuk neked a játékbabát az ágyneműtartóba, te meg keresd, és jól kiröhögünk, hogy nem találod. Úgy is volt mindig.)
De térjünk vissza a sírkertbe. Há; akkor nem rakunk ki semmit! Nem köll zöld, nem kell a tuja. Tőlem maradjon itt minden csak sivár! Én oda ki nem ülök kávézni! Majd kiül az Öreg Vámpír egyedül, oszt élvezze csak a kripta hangulatot. Tisztára olyan fíling van itten, mint az Alkonyat filmekben. No, jön is vissza a vén kriptaszökevény, hozza is a szakadt nyugágyát, hogy ledőlne rajta. Mondom neki, semmi pihi, ilyen rongyos nyugágyat be nem teszel nekem a teraszra, jönnek a vendégek, mingyáá! oszt te meg itt fetrengesz nekem klotgatyában? Különben is, mióta mennek a vámpírok a napra? Aszongya, csak ide az árnyékba. Mondom neki, oda se. Hát egyikünknek se legyen mán jó! Nincs tuja, akkor nincs nyugágy se, pláne nem félmeztelen horkolás, meg fingás, azt csinálja csak bent a diványon, ahogy szokta. Itt mi KÁVÉZUNK. A részeges Ilcsivel. Ha kér kávét, azt kaphat majd. Kávézzon csak, hadd kapjon szívrohamot, az Ilcsi úgyis mindig tölt mindenbe Red Bullt, a múltkor még a sörbe is tett.
Jön az Ilcsi, illetve betántorog, retikülben laposüveg, leül a székre és aszongya: "Mi ez itt, a Szürke Ötven Árnyalata? Töri a seggem a fémrácsos széked, ez mazochistáknak való, azonkívül mi az a ló ostor ott a falon?" Mondom neki, szuvenír Hortobágyból, de most, hogy így mondod, lehet felcsapok Dominának. Mert a kutyáknak is van itthon szögesnyakörv, itt az ostor, a kert meg szürke amúgyis, beruházni már nem sokat kéne...Na volt is nagy kávézás. Jó is a RedBullos kapucsínó!
Másnap megyek ki reggel, látom ám, nagy a kupi. Jöttek a galambok, teleszarták a betont, minden csupa zöld. Lett nekem folyékony evergreen! Plusz a kutyák vedlenek, szőrcsomók mindenhol. Nagyban söpröm megint az udvart, közbe jön sündörögve a nagy szőrös dög, nem a férjem ezúttal, hanem a farkaskutya. Én meg ráordítok, mert lepisálná éppen az egyik széket: -"Takarodj innen te büdös dög, ne ide hugyozz!" A szomszéd meg éppen akkor ment el a kapu előtt, és kedélyesen beszólt: "Magának is szép jó reggelt kivánok!" Mert azt hitte, hogy neki köszöntem magyarul. Ő meg illemtudóan, németül visszaköszönt...
Szerencsére nem fogok itt sokáig lakni, mert hamarosan úgyis hajléktalan leszek. Ha kimúlik az öreg vámpir, nekem fel is út, le is út, mert a házát a lányára iratta, az meg utál engem, ki fog hajítani innen, mint macskát szarni! Szóval mindegy, mit gondol a szomszéd, ez különben is horvát falu, itt mindenki krohátul vartyog. Akkor már hadd káromkodjak én is a saját anyanyelvemen!
Holnapra a depressziós Évikét várom, lesz nála Xanax, öngyilkosok akarunk lenni. De ha nem jön be a módszer, akkor Évike beparkol a másik szomszéd háza elé, mert az vadász, és a múltkor is már le akart lőni minket a tilosban parkolásért. Hiába raktam ki a szélvédőre a rokkant kártyát, szerinte én nem látszom elég nyomoréknak. Majd ő azzá tesz.. Mi csak kávézgatunk itten, közben a temetők meg üresek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 15623
30 nap: 387
24 óra: 8