Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan nem lettem kertész? evergreen4

Az úgy volt, hogy a fiam haverja, a Tihamér volt valami kertészeti fesztiválon, Ozorán. Azt jött hazafelé, megállt a házunk előtt, hogy rágyújtson egy vicces cigire, én meg pont virágokat öntöztem a kertben és megláttam. Hát behívtam kávézni a teraszra. Aszongya a Tihamér, ad nekem valami virágmagokat, hogy azt tegyem neki félre. Majd jön érte. Na jól van, nem gondoltam én semmi rosszra, eltettem. hát honnan is tudhattam volna, hogy ez marihuána mag... Következő tavasszal, hogyazistenbe, de bekeveredtek ezek a magok a többi virágmag közé. Mert nem jött a Tihamér vissza, a zsaruk elkapták és bevitték a börtönbe... no, gondoltam, ültetek egy kis virágmagot, hadd nézzen már ki nálunk is úgy a porta, mint a normális embereknél. Raktam belőlük a virágládákba, mind az összes ablakba. A ház elé is, de még így is sok maradt. A többit meg kiszórtam a kertbe, mert mondta a Tihamér, hogy ez olyan vadvirág. Asszem, hogy vadkender a neve. Én meg csak öntözgettem, szépen növögettek ott a balkonon, jól mutattak az ablakban. Jó nagy virágai lettek amúgy, nem gondoltam én semmi rosszra - aki a virágot szereti, az rossz ember nem lehet.
Az udvaron is bazi magasra nött a gaz közben, mert az Öreg Vámpír utál füvet nyírni. Akkora kertünk van, mint egy fél focipálya, fene se ér rá ápolgatni a pázsitot. Ha meg már túl nagy a dzsungel, kiküldjük a lovat legelni, ő itt nálunk a bio fűnyíró, oszt jólvan. Hát gyün be egy ilyen legelésből a ló, hanyattfekszik az istállóban, feldobja a patáit a magasba, és röhögcsél. Nem értettük, mi baja van?
Aztán hozott a Tihamér nemcsak virágot, de látnokzsályát is, azt mondta az ilyen konyhakerti növény, valami fűszer. Na abból meg ültettem cserépbe, hogy legyen a konyhába is valami zöld. Aztán mikor főztem a férjemnek a gombát (amit Ozorán szedett a Tihamér, mer ez a jószívű gyerek abból is adott) jól megfűszereztem a látnokzsályával. Mondta a szomszéd, hogy a zsálya jót tesz a toroknak. Mert mindig köhögünk a cigitől. Nagyon ízlett a férjemnek a varázsgomba. Mondta, hogy máskor is főzzek. De inkább nem fogok, mert a férjem este bezárkózott a szekrénybe, és onnan ordítozta, hogy valami fehér ruhás asszony meg lila sárkányok üldözik. A kutyák megették a maradék gombát, aztán a férjemmel együtt röpködtek a szobában, mert ők is ugyanazt álmodták.

Másnap délben arra ébredtünk, hogy valaki belekönyökölt a csengőbe, és nyomja, mint az állat! Rohanok ki megnézni, mi van. Ott állnak a rendőrök a kapuban, nézegetik, szagolgatják nagyon a virágokat az ablakban. Kérdem, hogy mi tetszik? Aszongyák erre, hogy: Házkutatás!!! Hát én ide be nem engedek senkit. De hogy itt marihuána van a virágládákban! Mondom, honnan tudják? Ugyannem! Azok a virágok Ozoráról vannak! Erre az egyik zsaru rámnéz furcsán, és kérdezi, hogy: MIZORA??? Mondom neki, Ozora! Hát a kertészeti tanfolyam, onnan hozta a Tihamér őket. Le is foglalták az összes növényt. (azóta is nagy röhögcsélés hallatszik ki a kapitányság ablakán ) De hát csak beljebb akartak jönni a felügyelő urak... Én meg nem szívesen kávézok rendőrökkel. De azért kinyitom a kaput, amire jó nagy betükkel ki van írva, hogy "A KUTYÁK HARAPNAK!" Jönnek be a zsaruk (kutyák még nem ebédeltek) látják a vérengző farkaskutyákat, meg a rotweilert, iszkolnak is kifele azon nyomban. Még a kutyaólat se volt idejük átkutatni...Nálam különben is nagy kupi van, ugyan mit találnának, a mosatlan edényeken, meg a férjem szaros gatyáin kívül? Ha pénzt keresnek, akkor beállok melléjük és keresem én is velük, hátha lelünk együtt néhány eurót... De hiába, mert ebben a házban lóvé sosem szokott lenni. Mondtam nekik, több növényem nincs, a ló lelegelte, különben is, a látnokzsályát nem adom. Az itt nem illegális úgysem. És jót tesz a torkomnak! Na jól van, nagynehezen elmentek a fakabátok. De aztán minden vasárnap reggel arra ébredtem, hogy megjelentek a zsaruk a kapuban, és nyomták a csengőt ezerrel! Mert a Tihamér megszökött a börtönből, és biztos én bújtatom.. Hát én meg biztosnem, mondtam nekik. Leszereltük a csengőt. Mit képzelnek ezek, hogy becsöngetnek hajnali kilenc órakor?? Akkor meg telefonon cseszegettek. Azt is kikapcsoltam. Végül már az egész falu arról beszélt, hogy milyen drogos figurákkal van nekem dolgom. Mert biztos a szeretőm a Tihamér, azért keresi folyton nálam a rendőrség! Meg biztos én is drogozok, meg faszomtudja! marihuána farm van a kertemben, és felcsaptam dílernek, ilyeneket mondtak rám a pletykásabb emberek...mert ők látták, hogy folyton a házunk előtt dekkolnak a rendőrök. Hát tőlem álldogálhatnak a zsaruk ott naphosszat, ha az a hobbijuk. Kinemszarjale?!
Azóta a férjem nem bír zöldet látni. A lónak elvonási tünetei vannak. Tihamér Tájföldre szökött. Talált magának új barátokat, vannak nagy fesztiválok arrafele. Még saját vallást is alapítottak maguknak, valami zenbuddhizmus továbbfejlesztése. Most éppen lebegni tanulnak. Nem jön haza...
Mi meg elköltöztünk onnan, ide Zombifalvára. Itt nem ismeri a Tihamért senki. Ez jó. A régi szomszédok azóta már visszasírnak minket. Mert a régi házunkban most egy kisgyerekes család lakik. Ők nem szeretik éjjel a hangos zenét meg az ordibálást. A régi szomszédék ugyanis minden pénteken házibulit csapnak, ami hétfő reggelig tart. Nő náluk a kertben gaz, literszámra folyik a szesz. Dolgozni nem járnak, jó a segély Osztrákiában. Nekik is van sok gyerekük, az asszony most szült egy újabbat. Kicsit furcsa feje volt a babának, mikor kiposztolták a fészbukra az újszülöttet, de azóta már elmúltak nála az elvonási tünetek. A kisbaba Tihamérra hasonlít, amióta van rendes feje. Az új szomszéd meg folyton feljelenti őket, mert náluk is nő a kertben az a csecsevirág, és száll az édes füst mindenfele. Most hozzájuk járnak ki a rendőrök...
Mi meg felszereltünk itt egy új csengőt. Ha csak egyet csengetsz, azt nem halljuk meg, mert süketek vagyunk és különben is egész nap alszunk. Hármat kell csengetni, ha kávézni jössz, vágod? Aki meg belekönyököl a csengőbe, arra ráküldöm a kutyákat!!!

Formularbeginn

 

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Facebook

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október / 2020 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 13346
30 nap: 257
24 óra: 2