Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


R.I.P. egerek!

R.I.P. egerek, báj-báj, Szpídi – avagy egérirtás mesterfokon!

No, mi nagyon szeretjük itten az állatokat, de ami sok az sokk! Olyannyira elszaporodtak nálunk az egerek, hogy esténként már a konyhaasztalon bulizgattak. Egyszerre 3 egérrel néztem farkasszemet, mikor éjjel kimentem egy pohár vízért. Már meg se ijedtek tőlem, hiába szóltam oda nekik, hogy “takarodjatok”! Önfeledten zabálták csak tovább a mascarponét. Szartak rám és szartak a szekrényekbe is… Vidáman csüngtek a telefon zsinóron, pogóztak a kávéfőző tetején, már a kakukkos órából is ők kakukkoltak ki. Nem bírtunk velük! Először egy élő-egér-csapdát raktunk ki, amibe elvileg belesétál az egér és élve marad. De csak elvileg… Szpídi egér egyetlen éjszaka leforgása alatt kipurcant az egérfogóban. Alighanem szívrohamot kapott az ijedtségtől. Pont a kedvenc egerem! De a többi rágcsáló továbbra is vígan garázdálkodott. Egyetlen egeret sikerült csak elkapnom élve, na nem az “élvefogóval” hanem a tésztaszűrővel, azt is csak azért, mert még bébi volt. Kiraktam az udvarra és búcsút intettem neki. Sértődötten vonult el a veteményesek felé…

No, nem maradhat ez így, mondta a zuram. Egyszemélyes válságstábot állított fel, megszakértette a helyzetet és patkánymérget vételezett a teszkóban. Férjem, vagyis Mekk Elek, az Ezermester, csalárd módon, fondorlatosan megmérgezte az egereket! Itt előre kitervelt gyilkosság tényállása forog fenn. A büntetés azonban nem sokat váratott magára, másnap már mindenhol oszló dögöket találtunk a lakásban, a legváratlanabb helyeken és helyzetekben…. Egy különösen bosszúszomjas kamikáze egér meg bemászott a mosógatógép belsejébe megdögölni. Én persze nem tudtam onnan kiszedni, ahhoz szét kellett volna szerelni a gép alját. Mekk Mester, vagyis a férjem pedig kijelentette, hogy neki munkahelye van, (haha) ő dolgozik (bruhaha) ezért nem ér most rá megszerelni a gépet. Majd szóljak neki hétvégén! Akkor majd, esetleg, ráér. Addig is, hadd rohadjon már az az egér békében!

Az első napon még valahogy kibírtuk a mindent átható, penetráns hullaszagot. A második napon illatos gyertyákat gyújtottam, de nem használt a bűz ellen. A harmadik napon már nem főztem, be se mentem a konyhába, de még mindig csak szerda volt. Csütörtökön a férjem vett egy drága illatosítót, ami nemhogy elnyomta, de még fokozta is a bűzt, a döglött egér szaga parfümös virágillattal keverve borzalmas kompozíciót alkotott. Ekkor már a zuram is észrevette, hogy komoly harci gázok képződnek a mosogatógép körül, de szerelni még mindig nem akaródzott neki. Már a kutyák is prüszkölve öklendeztek és önként vonultak ki a házból. Csincsilla kutyám menedékjogot nyújtott be a szomszédoknál. Zsebi kutyám száműzetésbe vonult az ágy alá. A férjem is egyre később jött haza, minden este konferencia vót a kocsmában  munkahelyén…

Rohadt az egész konyha, és az enyészet gyanús fuvallata járta be az egész lakást. Már csak az udvaron tudtunk mély levegőt venni! Nekem ebben a bukéban kellett egy hétig élnem itthon, mert az élet ment tovább – mármint a miénk, nem az egereké- és hát csak gyűlt a szennyes edény meg a koszor pohár. VALAKINEK el is kellett ugye mosogatnia, és ez a valaki persze én voltam… A döglött egér hétvégéig bomladozott a mosogatógépben, amit nem lehetett használni emiatt. Péntek délután végre behozta a szerszámos ládát a zuram, és hipp-hopp, öt perc alatt szétszerelte a gépet, megkerült az átkozott egérhulla is. Megkönnyebültem. ” Végre megint lesz rendes konyhám! Nem kell többé kuporogva, ölbe rakott tányérral vacsorázni a spájzban! Jöhet a fertőtlenítés! Kikóserolom a konyhámat, oszt gyühetnek kávézni a vendégek.” – gondoltam magamban. Ám hiába takarítok, szellőztetek, hiába minden… Az egér ment, a szag maradt.

Mondtam a férjemnek, hogy legközelebb az egérirtást tegye át a nyári vakáció idejére. Mert akkor ő is szabadságon van, és nem maradok egyedül a döglött állatokkal, akiket ki kell húzogatni a háztartási gépekből meg a többtonnás szekrények alól… DENEMÚGYVANAZ. Mert majd ő jól megaszondja, mit hogyan köll csinálni. Én csak ne pofázzak bele, elvégre ő itt az ezermester. a konyhában a csapból egy éve csak hideg víz folyik, a falak beázva a múltkori csőtörés miatt, de a zuram csak önfeledten relaxál egy üveg viszkivel a tv előtt. nem érdekli semmi, amíg a ház ránk nem szakad.

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 15619
30 nap: 383
24 óra: 6