Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RENDŐRÖK AZ ÉJSZAKÁBAN

2015.12.02

Ez a sztori még a nyáron történt, egész pontosan egy júliusi éjszakán, hajnali három órakor. Éppen Zsebivel, a csivava kutyámmal horkoltunk kórusban a hálószobában, amikor arra riadtunk fel, hogy hatalmas ordibálás van az utcánkban. Felkeltem és kimentem a kerítéshez, hogy megnézzem, mi a hétszentséges hupilila istencsapása van már megint? Kinézek a kerítés lécei között: látok egy dagadt rendőrt üvöltözve rohanni. Kinézek mégegyszer, hát most meg egy sovány rendőrt látok, az is szalad és visítozik, mint akit üldöznek...  Hú, ez kicsit durva így, hajnali háromkor, nem erre szeretek én ébredni, hanem finom kávé illatra. "Na, ennek a fele se tréfa, húzzunk gyorsan vissza aludni, mielőtt még lövöldözni kezdenek! a kávé is még kurvára ráér!"  -mondom a Zsebi kutyának, aki szintén felébredt velem a zajra, és most torka szakadtából ugatja a rendőröket.(jó kutya) Már éppen vissza akarok sétálni a házba, amikor lódobogásra leszek figyelmes. Kinézek mégegyszer a léckerítés lyukain: hát egy szamár rohan az út közepén, és hol ő üldőzi a zsarukat, hol pedig a zsaruk a szamarat. Jó kis móka!

Na, sietve felkapok egy kutyapórázt, és rohanok én is utánnuk, pizsamában és kerti gumi papucsban -nagyon szexi viselet, főleg kócos copffal és csipásan. Két perc alatt sikerült elkapnom a szamarat, mivel az megállt legelni a sarkon, én meg odaballagtam hozzá, és rácsatoltam a kötőfékére a pórázt. Ilyen egyszerű ez, kérem szépen (már ha az ember ért is hozzá, mert én igen, tíz évig dolgoztam egy lovardában :)

Néznek a zsaruk, mint a moziban, de egyiküknek se jutna ám eszébe, hogy megköszönjék a segítséget. Ekkor már kint áll az összes szomszéd az utcán, mindegyiken rendes nappali ruha van, meg utcai cipő (csak én vagyok pizsuban). Ezek a szomszéd zombik vajon sose alszanak éjjel, hogy mind a tizenketten itt bámészkodnak? Fene a jó dolgukat. Tanakodnak ám nagyban a zsaruk, hogy mitévők legyenek a szamárral. Én meg ott állok, közben fogom azt a dögöt, mert a rendőrök hozzá se mernek nyúlni. Mondom a zsaruknak, hogy van itt egy lovas panzió, két házzal arréb, talán onnan szabadult el az állat. Meg kéne kérdezni. Erre a rendőrök nagyon felvidulnak, mert minél előbb meg akarnak szabadulni a vicsorgó szamártól. Odaviszem a dögöt a panzióhoz, a dagadt rendőrnek megmutatom, hol van a csengő. Becsöngetni még egyedül is tud. (mást nem) Belekönyököl a csengőbe, de semmi! No, ezek a panziósok is jó mélyen alszanak. Erre a dagadt zsaru önhatalmúlag kinyitja a retesszel lezárt kaput, és rámparancsol, hogy engedjem el a szamarat az udvaron. Magyarázom a zsarunak, hogy én ezt nem úgy képzeltem el, hogy bebasszuk ide ezt a dögöt az udvarba, oszt jólvan! Meg kéne előbb kérdezni a lovardás-panzióst, hogy egyáltalán övé-e az állat? Vagy, ha nem az övé, akkor beköthetjük-e reggelig a szamarat az istállóba? De a rendőrnek derogál az én ötletem meg a szaktudásom, itt ő a góré, majd ő jól megaszondja, hogy mi legyen. Én meg csak engedelmeskedjek. Rendőri utasítás.

Eközben a sovány zsaru odamegy az egyik faházhoz, és jól bedörömböl az ablakán, miközben azt kiabálja: "Rendőrség! Kinyitni!"  Egy álmos képű, riadt szállóvendég nyitotta ki az ablakot, halálra rémülve.... Na, a sovány zsaru is végtelenül intelligens, mert látszik ám a viskón, hogy az nem a főépület, és nem ott lakik a tulaj. Na mindegy. Szállóvendég bekapkod három Xanaxot és visszafexik. Sovány Zsaru nagynehezen megtalálja a csili-vili főépületet, ahol a tulaj a baldahinos ágyában még mindig az igazak álmát alussza. Végül sikerül neki felráznia a részeg tulajt, aki hat sörtől és fél üveg viszkitől kómásan, eldadogja, hogy neki nincs is szamara. -"Itt hagyhatjuk reggelig az állatot?" -kérdezi a Sovány Zsaru. -"Hagyjál már!!!"- nyögi a panziós, és bealszik. Ezt a rendőr szíves beleegyezésnek konstatálja. Eközben a szamár ijedten ténfereg az udvaron, és a sötétben belebotlik minden szarba: szétrúgja a tyúkólat, eltapossa a nyúlketreceket, és rálép egy alvó kutya farkára. Kutya szamárba harap, szamár nyerítve tombol és felrúgja. Sovány rendőr iszkol kifele az udvarból, mert a szamár, az a rohadt dög, most őt vette üldözőbe... Én meg csak röhögök magamban, a kerítés másik oldaláról! KÉT ZSARU, MEG EGY SZÖKÖTT SZAMÁR, AZ HÁROM HÜLYE :)

Szóval, rendőri parancsra be lett baszva a szamár a panziós udvarába, és a két zsaru visszament a főparancsnokságra, aludni őrködni. (Szolgálunk és védünk!) Hiába mondtam nekik, hogy a patás állat az egy veszélyes üzem, mert elől harap, hátul rúg, és be kell kötni az istállóba. De nem. JÓLVANAZÚGY! -mondja a zsaru, oszt el van intézve. Hát baszki, nagyon remélem, hogy másnap nem arra ébredt szerencsétlen panziós, hogy a szamár agyonrúgta a gyereket, aki reggel kimerészkedett játszani az udvarra!

No, ballagtam, illetve csattogtam vissza a gumipapucsban az otthonom felé. A zsaruk is pont arrafele mentek vissza a kapitányságra, és elmesélték az utcán bámészkodó tömegnek, hogy mi is történt a szamárral. Azóta én vagyok a falu hőse! A Nő, Aki Elkapta A SZamarat. Azóta előre köszönnek a szomszéd zombik... De basszus, itt annyira nem történik semmi, hogy egy rohangáló szamár a legnagyobb attrakció? Képesek emiatt felöltözve kivonulni az utcára, és ott szobrozni? Na, ezek se normálisak! Másnap reggel kaptam egy telefont a cirkusztól. A cirkuszigazgató köszönte meg személyesen, hogy elfogtam a szökött szamarukat, aki köszönik szépen, jól van és egészséges. Mármint a szamár van jól.  (Hogy a panziósék hogy vannak, arról nincs hír.) És még azt is mondta az igazgató, hogyha legközelebb megint elszabadul egy állat a cirkuszból, akkor direkt engem fognak hívni, hogy kapjam el! (vagy kapjam be? esetleg kapjon be? Már nem emlékszem, mit is mondott, nagyon álmos voltam.) Mindegy. Remélem, hogy legközelebb nem az oroszlánjuk fog megszökni... A rendőröket azóta se láttam. Jaj, csak ne legyen errefelé semmilyen vészhelyzet, mert ezzel a két agyament zsaruval nagyon meg vagyunk mi itt áldva! Katasztrófa, hogy milyen kompetensek. (Zombifalva már csak rám számíthat, ha tényleg kitör egy zombi apokalipszis.)

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Facebook

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Október / 2020 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 13346
30 nap: 257
24 óra: 2